Geluidsoverlast

A. Sinds geruime tijd ondervind ik veel overlast van mijn bovenburen van Dorpsallee 60. Ook mijn buren van Dorpsallee 55 heb ik hierover gesproken. In het weekeinde zijn hun feestjes met harde muziek, zelfs na 4.00 uur, geen uitzondering meer. Overdag blaffen de honden als de bewoners afwezig zijn. Ik heb geprobeerd met hen te praten, maar dit heeft geen succes gehad. Ze beweerden dat ik me aanstel en dat zij, als ik nog langer blijf klagen, de honden op mij zouden afsturen. Waarschuwingen van de politie hebben ook geen effect gehad. Ik wend mij tot u met het verzoek om contact met mijn buren op te nemen, om over een oplossing te praten. Graag zie ik een schriftelijke reactie op mijn verzoek tegemoet.

B. Sinds de opening van uw dancing ondervinden wij bijzonder veel overlast van de bezoekers. Zij laten na sluitingstijd een spoor van vernieling achter en vorige week is voor de derde keer de ruit van onze woonkamer ingegooid. U begrijpt dat dit voor ons de zoveelste financiële strop is. De verzekeringsmaatschappij heeft ons duidelijk gemaakt dat de schade de volgende keer niet meer wordt vergoed. Wij begrijpen dat wij u niet geheel aansprakelijk kunnen stellen voor de schade, maar wij verwachten dat u maatregelen treft om dit probleem aan te pakken.

C. Sinds de vestiging van uw firma ondervinden wij als buurtbewoners bijzonder veel geluidsoverlast van de machines in uw fabriek. Zij produceren een volume dat, naar onze mening, ver boven het normale niveau ligt. Wij verwachten dat u maatregelen zult treffen om het geluidsniveau te reduceren. Indien u binnen een maand geen actie heeft ondernomen, zullen wij juridische stappen ondernemen.